Esküvői ékszerek

 

Az esküvői ékszerekről általában:

 

Az esküvői ékszerek tervezése és készítése, sokkal komplexebb dolog, mint amikor más ékszert alkotok. Két ember életében, akik arról döntöttek, hogy életüket összekötik, az esküvő egy olyan egyszeri és megismételhetetlen esemény amellyel kapcsolatban minden dologtól amely e rendezvényt kíséri azt várják el, hogy ezt tükrözze. Így a jegygyűrűk, a kísérőgyűrű, és a menyasszony ékszereinek megalkotásánál erre különös figyelmet kell fordítani.

 

 A Jegygyűrűk tervezéséről és készítéséről:

 

Régen más lehetősége nem volt az embereknek, minthogy esküvőjük előtt bementek az ékszerboltba, és –ha szerencséjük volt, akkor akár két-három fazonból is választva- vásároltak maguknak karikagyűrűt. Ma, a megrendelő részéről természetes az az igény hogy, személyes, egyedi, a személyiségét tükröző ékszer legyen az a tárgy, amivel élete egyik legfontosabb eseményét fémjelzi. Azért szeretem, ha a párok időben kezdenek el foglalkozni a gondolattal, és minél hamarabb fölveszik a kapcsolatot velünk, mert ahhoz hogy, közösen tudjunk dolgozni, és végül olyan ékszer szülessen, amivel a pár teljesen elégedett, idő kell. Ezt azért tartom fontosnak, mert szerintem ez valóban egy közös munka, ahol a megrendelő a személyiségét tudja ehhez adni, én meg a szakmaiságot. Tehát nekem kell megalkotnom valaki más elképzelését. Ez persze más ékszerek készítésénél is így van, de a jegygyűrűk esetében az a különleges hogy kettős igényt és ízlést szolgálnak ki, és úgy szólnak egy életre, hogy mindig viselik őket.

Ezért kell hozzá a megismerés, a személyes találkozás és a pár elképzeléseinek meghatározása. Ezek ismeretében tudok csak jól, a megrendelő igényeihez és egyéniségéhez alakítva dolgozni.

Jellemző és jól bevált gyakorlat nálunk az is, hogy a párral többször is találkozunk, hogy pl., az elkészült tervekből választhassanak, vagy hogy egy bizonyos munkafázisban megnézzék a gyűrűket, hogy ha kell még változtathassunk rajta. Szokásos dolog az is, hogy a hölgyek megnézik a drágakő befoglalása előtt a gyűrűt, és a különböző színű minőségű drágaköveket az ékszerbe foglalás előtt együtt összenézzük, és ez alapján születik a végső döntés. A felületek kidolgozásáról is az elkészült gyűrűket látva tud még több variáció közül választani a pár.

 

A menyasszonyi ékszer készítése:

 

Ez a munka is elég összetett, csak más komponenseket kell figyelembe venni, mint a jegygyűrűknél. Természetesen itt is a személyiség a legmeghatározóbb. A munka első fázisában azt hiszem egy kicsit mégis egyszerűbb dolgom van, mert amikor egy menyasszony ezzel keres föl minket, már rengeteg nagyon konkrét dolog a rendelkezésünkre áll. Pl. általában már meg van a ruha, a cipő, vagy egyéb kiegészítő. Jó ha ilyenkor tudunk még kicsit beszélgetni a sminkről, a frizuráról is, mert ezek ismerete is sok mindent elősegít a tervezésnél. Tehát ha ismert tényező a színvilág, a stílus, az alkat ,a hölgy egyéni igénye is, akkor tulajdonképpen ez olyan tiszta tervezési koncepciót ad, amely alapján nagyon könnyű dolgozni. Legtöbbször a ruha stílusához igazodunk, de a menyasszonyi csokorban lévő virágok színe és fajtája is visszaköszönhet az ékszerben. A másik, ami miatt ez a fajta munka nagyon közel áll hozzám az az, hogy ezek a megrendelések olyan ékszert eredményeznek, amit én a teljesen szabad alkotómunkámban is végzek. Az esküvőjén minden nő a legszebb, legtündöklőbb szeretne lenni, így még azok a hölgyek is ,akik hétköznapjaikban talán egyszerűbben ,vagy sportosabban öltözködnek. Egy menyasszony megjelenése mindig hangsúlyosan nőies, finom és elegáns. Azt hiszem ez szabad kreációimat is jellemzi.

 

Az ékszerek kölcsönzése:

 

 

Arra is van példa, hogy egyre bővülő kínálatunkból a hölgyek nem megveszik, csak kikölcsönzik az ékszert. Erre az ötletet, épp a menyasszonyi ruhák kölcsönzésének lehetősége adta. Arra gondoltunk, biztosan vannak olyan hölgyek, akik ékszert, csak kevés alkalommal, egy-egy jeles eseményen hordanak. Rájuk gondoltunk amikor Galériánkban bevezettük az ékszerek kölcsönzési lehetőségét. Ez a nemrég bevezetett szolgáltatás természetesen nem csak a menyasszonyokra és az esküvőzőkre vonatkozik, hanem bármely más alkalmakon résztvevőkre. Viselhetik az örömanyák,vagy a násznép bármely vendége. De igénybe vehető ez a szolgáltatás, farsangi összejöveteleken, bálokon, színházba vagy akár családi, vagy baráti összejöveteleken is.